català / español

Energia sostenible / Climatització Geotèrmica

04/01/2013

Aquest sistema de climatització, aprofita la inèrcia tèrmica del subsòl per a climatitzar l’habitatge. La geotèrmia és una font d’energia renovable que s’obté de l’aprofitament del calor de l’interior de la terra. La terra en la seva superfícies es troba a uns 7/15ºC (depenent de la latitud del lloc), mentre que en el seu nucli, pot arribar als 4000ºC. A mesura que aprofundim guanyem més ºC i obtenim una temperatura més estable. Es calcula que el gradient per cada 100 m de profunditat sol ser de 3ºC.

Al parlar de geotèrmica de baixa temperatura, ens referim a que el captador de calor va enterrat a poca profunditat (a 1m aproximadament en el cas de captació horitzontal i entre 30m i 100 m per a captació vertical) i per tant la temperatura en aquesta profunditat no és molt elevada.

Elements de la instal·lació de Climatització

El funcionament es basa en captar l’energia del subsòl mitjançant un circuit de captadors de calor i transformar-la per mitjà de la bomba de calor geotèrmica en energia que podem utilitzar per climatitzar el nostre habitatge per mitjà d’un terra radiant o radiadors de baix consum. Després de la Bomba geotèrmica pot o no haver-hi un dipòsit d’inèrcia, segons les característiques de la instal·lació. A més també s’hi pot incorporar un acumulador per obtenir aigua calenta sanitària ACS.

(Text de Gencat.cat + informació)Terundar
C/ Sant Medir, 51
17007 Girona
Tel. 972 224 610 · Fax 972 223 667

Nota legal
iglésiesassociats